History

Zoals elke mens heeft ook elk bedrijf zijn verhaal. Na meer dan 50 jaar leest dat van Renaissance als een spannend boek. Met momenten van vreugde en verdriet. Met obstakels en successen.

Ook vandaag schrijven we er nog volop aan verder. Het begon allemaal in 1959 toen de familie D’haeyere de stoffeerderij Tranteseau overnam. Een jaar later zaaide het bedrijf bij de eerste deelname aan de meubelbeurs in Gent de kiemen voor een succesvolle bloei.
Gestadig bouwde stichter Jacques D’haeyere een mooi klantenbestand uit. Alle eigenaars van de betere meubelzaken wisten al snel het ambachtelijke meesterschap van Renaissance te waarderen.

Ook na het overlijden van de stichter in 1977 bleef Renaissance voor hen een betrouwbare partner die in alle stilte hoogstaand kwaliteitswerk leverde.
Sinds zoon Erik D’haeyere in 1988 aan het hoofd van de zaak kwam en in 2002 creatieve ondersteuning kreeg van Nicolas, is er een sterk nieuw elan gekomen.
Dat leidde in 2010 tot de overname van Gedelux, een andere naam als een klok in de wereld van het betere meubel. Sindsdien is ook de internationale expansie met uitvoer naar onder andere Duitsland, Zwitserland en Frankrijk een feit.

Renaissance blijft staan voor hoogstaand ambachtelijk kwaliteitswerk en schrijft rustig maar vastberaden voort aan een verhaal met een mooie toekomst.